Olle Ljungström

Jag läste i tidningen idag att Olle Ljungström ska släppa en ny skiva i dagarna. HURRA! Jag älskar hans musik och texterna är rent fantastiska!

För åtta år sedan fick jag en teckning av honom. Jag hade inget papper, så han fick rita på en kökshandduk.


Som sagt - det är hans musik jag älskar.

Vad är tid?

För fem timmar sedan pratade jag lite snabbt med Johan i telefon. Han sa att han hade det lite rörigt omkring sig och att han därför skulle ringa upp mig om en kvart.

Jag gör mitt bästa för att vara en ödmjuk kvinna och tänka att en kvart i hans värld kanske är någonting annat än i min värld. Ibland är mitt bästa kanske inte bra nog..

Förväntansfull

Äntligen den 24e februari! Ikväll smäller det! Jag är laddad till tusen. Den här kvällen har jag väntat på i flera månader.

Jag kommer att ta på mig för mycket av det mesta. Såsom blingbling, rosa läppglans, urringat och parfym. För mycket i min smak iallafall. Sen kommer jag att trippa iväg med ett frågande ansiktsuttryck och plutande läppar till min väninna Sara.
Hon och jag kommer att äta en god middag och sen slå oss ner i soffan. Vid det här laget kommer vi att vara smått hysteriska. Utrop som "iiihhhh" och ord som "darling" kommer att eka i hennes lägenhet! Jag bara vet det.

Klockan åtta börjar det. Linda Rosings kärlekssåpa!

Utsikt

I Shanghai hade vi en fantastisk utsikt från balkongen på 18e våningen.



Här i Stockholm har vi en mindre fantastisk utsikt från balkongen på 1a våningen.



Jag känner mig instängd.


Rödvin

Jag älskar rödvin! Jag är faktiskt en riktig rödvinskärring. Allt från Vino Tinto till fantastiska Amaroneviner slinker gladeligen ner.
Därför blev det så konstigt när jag smakade på det här vinet och tyckte att det var bland det vidrigaste jag någonsin smakat. Jag vägrade att dricka det! Jag hällde ut det.



Det om något borde kallas alkoholmissbruk!

Ellie är så klok

I helgen var vi och hälsade på min bror och hans familj. Mitt brorsbarn heter Ellie och hon fyller 1 år i mars. Hon är en mycket klok liten tjej, för hon älskade mitt Chanel-halsband!


Det är bara att inse att Linda Rosing är undantaget som bekräftar regeln. Phu, så skönt!

Chanel

Jag älskar Chanel! Så har det alltid varit. Om en kvinna doftar Chanel, så tycker jag spontant om henne. Så enkelt är det.
Jag har ett halsband med Chanelmärket på, som jag ofta använder. Eller använde. Eller.. Jag vet faktiskt inte hur jag ska ställa mig till det här:


HELA min världsild har rasat!

Dramadrottning

Fredrik har gått tre dagar på 6-årsverksamheten i Sverige. Självklart är jag nyfiken när jag hämtar honom, så min spontana fråga till en av fröknarna idag var hur det hade gått för honom.

Fröken: Jo, det har gått jättebra. Vi har fokuserat mycket på drama idag.
Mia: Wow, jag som är en så´n dramadrottning borde kanske ha varit med på det!
Fröken: Åh, så spännande. Vad jobbar du med?
Mia: Äh, jag skojade bara.. alltså dramadrottning..eh..
Fröken: Vad?
Mia: Jo, alltså.. har du aldrig hört ordet dramadrottning? Jag menar.. du vet.. eller inte.. någon som skapar drama i ett förhållande brukar kallas dramadrottning.. men.. eh.. jag skojade bara. Host, det här blev ju inte alls kul. Eller hur?
Fröken: ???????

Sen gick Fredrik o jag hem.

Slit och släp

Idag har vi tömt förrådet på Shurgard. Det var lite jobbigt.
Så här såg det ut innanför porten i några timmar:



Lägenheten såg samtidigt ut såhär:


Förr eller senare ska det väl bli ordning här också. Just nu har jag fullt upp med att jubla över att middagarna på golvet är över. Hurra!


Alla dessa män.. I do love them!

Vad är det med män och deras brist på att vilja stänga köksluckor efter sig?



Tänk att det finns kvinnor som orkar gnälla om detta. Jag säger då det.

Middag nr. 2

Picnic på golvet i all ära, men ikväll ville jag ha ett bord!



Det går bättre och bättre dag för dag.


Alla Hjärtans Dag

Vi har inte så mycket möbler än. I lägenheten alltså. Vi har möbler både i förråd hos Shurgard och på väg hem från Kina. Jag njuter av rymden här nu.

Igår var det Alla Hjärtans Dag och vi ville ha lite romantik samtidigt som vi inte orkade gå ut.



Vitt vin och räkor på köksgolvet. Jodå.


Hemma igen

Vi landade på Arlanda igår vid fyra på eftermiddagen. Hela resan gick otroligt bra. Johans kollega hade kört bilen till Arlanda och stod med ett leende på läpparna och lämnade över bilnyckeln. Tack Göran!

Trötta och glada styrde vi färden mot Hammarby Sjöstad. På vägen hem drog vi åter igen planen för vad som är det första som ska göras -
- köpa lakan och handdukar
- handla middag
- resten tar vi imorgon!
En enkel plan helt enkelt då vi behövde sova.

När vi kom hem upptäckte vi att lägenheten inte var flyttstädad! Panik! Trötthet. Apati. Sen hamnade vi i ett Ok. Ny plan. Inte bryta ihop. Vi ska hålla ihop!
Vi behöll planen med vissa ändringar. Johan åkte och handlade och jag stannade hemma och städade trots att jag förstörde både händer o naglar då jag städade ur lägenheten då vi flyttade. Nu är mina naglar trasiga igen!  Är jag ytlig nu? Jag saknar ayi!

När Johan kom hem med maten så hittade vi inte våra tallrikar. Vi var så säkra på att vi lämnat kvar tallrikar! Ok. Inte tid för att leta. Strunt i maten. Vi beställde pizza.

Kul kväll.

Sista dagen

Vad gjorde jag sista dagen i Shanghai? Spelade mahjong såklart! Som vanligt förlorade jag en massa pengar. Vad har hänt? Jag brukade vinna mest hela tiden. Antagligen är jag ofokuserad.

Efter spelet gick vi till en uteservering där vi åt gott och njöt av solen. 25 grader varmt och fullkomligt ljuvligt! Då satte separationsångesten igång och damerna tröstade mig med att nästa vecka skulle det bli nollgradigt även i Shanghai. Det kändes faktiskt lite bättre då.

Väl hemma kom min Shanghai-bästis, Anki. Vi tog en kaffe på balkongen och pratade om året som gått och om hur det är att flytta runt. Hon flyttar till Schweitz om en månad.

När hon gått sprang jag ner i gymet och tränade som aldrig förr! Skönt att få ur sig lite av all den frustration jag känner nu!

Så var det sista middagen med ayi´s mat. Vi tog en öl och jag sa till Johan att det var en riktig gravöl. Han skrattade och sa att jag var dramatisk. Jag håller med. Jag är dramatisk.

Efter middagen packade vi. Och packade. Och packade.
Nu är min rast slut och jag ska gå och packa. Sen ska jag packa lite till. Och lite till.

Present

Av tjejerna på Johans jobb fick Fredrik en radiostyrd bil och en "bakelse". Jag satte in "bakelsen" i kylskåpet och tänkte att han kunde få den efter middagen.


Johan fick sig ett ordentligt skratt när han såg att jag stoppat in det här i kylen. För honom var det glasklart att detta är en handduk. Hur kan det vara så självklart?

Roligt är det iallafall.

En vanlig syn



Om det här varit den enda unga kvinna jag sett på stan med ett stort mjukisdjur i famnen, så hade jag trott att hon skulle ge bort det till något barn. Det är bara det att det kryllar av kvinnor med mjukisdjur!
De skulle kanske behöva en riktig kram.


Fredrik 6 år



Idag fyller Fredrik 6 år. Det har vi firat med tårta i hans gamla skola. I taxin på väg dit greps jag av det faktum att han faktiskt är 6 år och sa: - Åh, min sexåring!
Fredrik började fnittra och sa att det lät som något som bara flickor kunde vara. Jag fnittrade också. Inte för att jag förstog vad han menade, utan för att han fnittrade så mycket.

Jag förstår fortfarande inte. Kan någon hjälpa mig?

En bild till Henrietta



Vilken njutning det är med reklam när den ser ut så här.

Mycket "hej då"

De senaste dagarna har varit fulla av avsked. Jag är verkligen inte bra på det här med att säga "hej då". 
Jag har en mur runt mitt känsloliv när det kommer till det här med att ta farväl. För det mesta förtränger jag att jag inte kommer att se människor jag tycker om på mycket länge eller än värre att jag aldrig kommer att se dem igen.
Jag uppfattas kanske som kall. Vad vet jag.
 Fast efter ett år här i Kina har jag lärt mig det här med att inte bry mig om vad andra tycker och tänker om mig. Ja, just det. Jag bryr mig inte helt enkelt. Bryr mig inte för fem öre!

Du som tänker att du inte tror mig ska få en propp! Eller en guldstjärna kanske.


Sas Radisson

När vi flyttade hit sov vi första natten på Sas Radisson. Jag älskar det hotellet. Snyggt är det också. Restaurangdelen högst upp ser nästan ut som ett rymdskepp.


Det var helt självklart att ta en avskedsmiddag där. Utsikten är underbar!


Efter middagen kom restaurangchefen fram till mig och sa att jag var en sådan underbar människa att han beslutat att ge mig ett VIP-kort!


Okej då. Jag drömmer. Det var Johan som fick det för att restaurangchefen var så imponerad över att han pratade flytande kinesiska.

Nu ska jag gå och drömma vidare. Den världen är så mysig.


Svärdsamling



Fredrik älskar svärd och jag älskar fred på jorden och rosa fluff.
Så här ser hans rum ut.
Är det nu vi ska inleda en diskussion om vem som har vunnit eller ska vi bara låta det vara?

Vi packar

Vi håller på att packa. Det är lite mycket nu.
Jag kände mig lite tvungen att ta den här bilden, för den visar bara hälften av antikviteterna, som Johan tänker ta hem.



Hälften. Han är ta mig tusan helt galen!


Simon

För ett år sedan hörde en väninna av sig och undrade om vi kunde ses, för hon skulle hälsa på sin son här i Shanghai. Jag visst inte att hon hade en son i Shanghai. Jag tycker väldigt mycket om den här kvinnan, så jag jublade och sa att jag gärna ville träffa henne och hennes son. Sagt och gjort.
Hennes son heter Simon och är 22 år och vi har hållt kontakten under året som gått. Vi har ätit middagar, fikat på stan och setts på balmiddag.

Nästa fredag kommer båda hans föräldrar hit. Jag känner hans pappa lite också. Det hade kunnat vara fantastiskt om det nu inte är så att vi flyttar hem just den dagen! Jag känner mig förkrossad! Det är nämligen så att jag behöver prata med hans föräldrar! Jag har en hel del frågor angående denne Simon. Jag skulle faktiskt behöva ett allvarligt snack med hans föräldrar!
Fräck som jag är tänker jag nu lägga upp en bild på honom, så ni vet vem han om ni ser honom på stan. Jag säger bara: VARNING FÖR DENNE MAN!



Han är nämligen smart, intelligent, världsvan, snygg, vass, humoristisk, vaken, stilfull, positiv och ovanpå detta oerhört ödmjuk.
Hur är det möjligt? Han är allt jag vill att Fredrik ska vara när han är 22 år. Allt jag önskar att jag var när jag var 22 år. Allt jag önskar att jag voro nu vid 38 års ålder. Den där sista meningen kan vi väl låtsas som om jag inte skrev fastän jag menade den. Ok? Jag vill gärna tänka på min heder!

Bröllopsutsmyckning

När folk gifter sig här brukar bröllopsparets bil smyckas med blommor. Jag tycker att det ser jättefint ut!

Idag såg jag den här bilen i färd med att köra ett bröllopspar och blev helt plötsligt lite illa till mods.
Det här är inte romantik för mig. Det här är barnkalas.



Gulligt är inte sexigt.

Tvillingar?

Undrar om de här kvinnorna ringde till varandra på morgonen och bestämde att de skulle ha likadan typ av mössa på sig under dagen på stan. Eller kan det bara vara så att de har samma fantastiska klädstil?


Jag ser fram emot ännu en sömnlös natt då jag ska fundera på detta.

En svensk elektrikers dröm?




Det är inte så noga med hur man hänger upp kablarna. Huvudsaken är att det fungerar. Och det gör det ju!

RSS 2.0