Shanghai Museum VS Vårt Hem

Om man tycker om antikviteter, så kan man gå på Shanghai museum och se bl.a. det här:






Om man tycker om antikviteter, så kan man även komma hem till oss och se bl.a. det här:







Okej då, jag väljer att stanna hemma idag.


Röda mattan!



Jag har alltid drömt om att få gå på röda mattan. Nu har jag gjort det och det var lika underbart som jag alltid trott! Trettio sekunder av total lycka. Världen stod still. Hjärnan var tyst. Allt jag upplevde var ett enda stort lyckorus!

Tack till Swedish Chamber som fixade denna Grand Gala Ball på Hilton Hotel! Tusen tack!

Dessa förväntningar..

Jag har varit i Beijing och shoppat med 10 svenska kvinnor. Oj, vad kul vi hade!

Innan jag åkte fick jag en lång puss av Fredrik och så sa han: Mamma, den pussen ska du spara i ditt hjärta!
På lätta fötter och med en puss i hjärtat åkte jag iväg.
Igår kom jag hem och möttes av ännu en lång puss av min son. Jag hade höga förväntningar på vad han skulle säga som "välkommen-hem-fras". Efter pussen stod jag med glittrande ögon och mina höga förväntningar och så sa han: Så där, ja! Nu tog jag tillbaka pussen från ditt hjärta.

Vilken snåljåp!


Svenska språket

Vår ayi berättade fnittrandes att hon tycker att det låter som kokande vatten när hon hör oss prata svenska. Äntligen fick jag ord på det jag alltid tänkt om den "svenske kocken" i mupparna!
Så nu är frågan: Är svenska ett vackert språk?

Myror som klättrar



Titta! Myror som klättrar i träd! Eller snarare - myror som klättrar på träd, som klättrar på en vägg. Fast det är ju inte träd ser jag nu när jag tittar lite närmare. Det är ju buskar och slingerväxter. Suck!
Hela det här inlägget har redan gått åt skogen, för egentligen hade jag tänkt skriva något om min favoritmaträtt, som heter just "Myror som klättrar i träd".
Det här blev ju kul..

Blommande färgsprakeri!

Shanghai är en stad med många färger och på kvällarna sprakar det av neonljus. Dagarna kan ju förstås vara rätt grå, men då piggar kineserna upp staden med färgsprakande växter. Den ena blomsteruppsättningen efter den andra pryder alltid någon del av Shanghai.
Igår tjöt jag högt av förtjusning när jag såg det här:





Jag blir bara så glad!

Singladies

Jag har gått med i swedeladies kör. Jag har haft lite problem med att hitta en stämma som passar. Borta är min ungdoms sopran. Då provade jag på alten. Fortfarande för höga toner. Efter mycket om och men, så kom vi fram till att jag får sjunga altstämman en oktav under alla andra.
Detta kan omöjligt låta bra!

Min fröken och jag!

Min kinesiskafröken och jag har utvecklat en härlig vänskap.
Det hela började med att vi mer o mer slingrade oss ur skolans läroplan och blev mer och mer personliga i våra samtalsämnen. Skrattattackerna kom oftare och oftare och helt plötsligt hade mina seriösa privatlektioner utvecklats till roliga fikaträffar.
Idag var vi riktigt barnsliga. Vi smugglade in en halv flaska dessertvin i skolan. Den delade vi på, åt cheesecake och pratade "kingelska". 

Vi är båda 38 år. Hur ska detta sluta?

En fin liten ask

För ett tag sedan var jag på antikmarknaden med Kirsi. Hon var ute efter ett smyckeskrin till sin syster, så vi ägnade mestadels av tiden åt att titta på olika små lådor. Jag blev väldigt förtjust i ett skrin, som jag köpte:



Fint, va? En fågel och en drake. Det kvinnliga och det manliga. Så fint och romantiskt tänkte jag och öppnade locket:



Hoppsan!


Örtmedicin?

Den kinesiska cigarettröken luktar oftast väldigt gott. Det är väl en bra anledning till att börja röka kinesiska cigaretter? Det finns faktiskt en ännu bättre anledning och det är att det ofta står på paketen att cigaretterna endast är gjorda på kinesiska örter och därmed inte farliga för hälsan. Finemang!

Sushi

Jag har alltid tyckt att sushi är överskattat. Fruktansvärt tråkig mat och dessutom illasmakande!
Den här restaurangen fick mig dock att mjukna. Helt plötsligt var det skoj med sushi!



Princess li roll:


Moto-roll- ah:


Pimp my roll:


Hit ska jag gå igen!

Halloween!

I fredags firades Halloween även i Fredriks skola. Skoluniformerna var lagda på hyllan och ersatts av den ena tokiga utstyrseln efter den andra:


Fröken:


Klassmamman:


Själv behövde jag ju inte klä ut mig, som ni säkert förstår. Jag kom ju bara som jag var.

RSS 2.0